Fajnie, że się na coś przydałem.
[O2] 1.9 tdi 2007.07. Gaśnie podczas jazdy!!!. Proszę o pomo
Zwiń
X
-
Zrobiłem fotkę od dołu. Także przewód u mnie tylko ma izolację przetartą, za to wąż wygląda nieciekawie. :evil:
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 17:22 ]
Zamieszczone przez mariombmFajnie, że się na coś przydałem.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 17:25 ]
Zamieszczone przez kowal 2002AdamB, prawdopodobnie chodzi o 1K0 121 086 AN.Załączone plikiOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981AdamB, a od czego to wąż dokładnie?
Także właściciele BXE sprawdźcie to bo ten przewód jest tam wstawiony umyślnie i ma takie mocowanie że MUSI dotykać węża.
Już znalazłem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=44088
szkoda już o tym wspomniał, ale niestety zbyt słabo wyeksponował problem. :!:
Teraz mam pytanie, czym to przetarcie wzmocnić aby mi ono wytrzymało przynajmniej z 4-5 dni. Niestety mam dużo wyjazdów a grubość pozostałej gumy jest niewielka.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 18:17 ]
Zamieszczone przez mariombmPodobno bolączką O2 1.9 TDI 105 KM jest przecieranie się wszystkich przewodów w tym miejscu. Sprawdziłem w mojej drugiej O2 i też już prawie przetarte!!! Wystarczy poodginać te uchwyty, żeby się nie stykały. W ten sposób zaoszczędzicie jakieś 500,00 zł. Tyle kosztowała mnie wizyta w SKODZIE.
Nasuwa się pytanie ile i co jeszcze wyjdzie w 1.9TDI!!!!
-przecierające uszczelki
-przecierająca wiązka kabli wąż od chłodnicy
-wycierające się przedwcześnie panewki i szklanki.
Jestem osobą cierpliwą i z reguły niedociągnięcia usuwam sam, ale zaczynają mnie wychodzące niedoróbki powoli irytować. :evil:Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBTeraz mam pytanie, czym to przetarcie wzmocnić aby mi ono wytrzymało przynajmniej z 4-5 dni. Niestety mam dużo wyjazdów a grubość pozostałej gumy jest niewielka.
IMO nic się nie powinno dziać jeśli usunąłeś ten nieszczęsny przewód.
"Dłuższy czas" = miesiąc albo coś w tym guście.
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 18:30 ]
Zamieszczone przez AdamBNasuwa się pytanie ile i co jeszcze wyjdzie w 1.9TDI!!!!
-przecierające uszczelki
-przecierająca wiązka kabli wąż od chłodnicy
-wycierające się przedwcześnie panewki i szklanki.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodakorbowody
Zamieszczone przez szkodaAdam, zauważ, że pewnie przetarł Ci się na razie ten gumowy kołnierzOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
acha, Panowie - jedna uwaga:
ja zastosowałem przewód z innego samochodu (golf?) i jest to przewód wyposażony w kranik - może to w przyszłości ułatwić i uprzyjemnić wymianę wody, tak, że może warto się zorientować, niestety nie dysponuję numerem części...
[ Dodano: Pią 18 Mar, 11 18:37 ]
Zamieszczone przez AdamBNapisze nawet że u mnie to była kwestia już niedługiego czasu aby płyn wyleciał na zewnątrz.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
AdamB mysle, że takie niedociagniecia sa we wszystkich samochodach i to roznych marek, tu na forum jest ten plus, że mozemy sobie o tym pogadac i podpowiedziec ( i chyba o to chodzi na forum) także nie tylko skoda ma wpadki, choc przyznam , ze jest to irytujace. :evil: dobrze by bylo zorganizowac ten nr z etki dot przewodu z tym kranikiem.
Komentarz
-
-
U mnie w BKC po ogledzinach w miejscu kolo rozrusznika nie bylo tak zle, przynajmniej nie bylo zabardzo widac obtarc ale dla swietego spokoju dalem w newralgicznym miejscu gumowy pancerz ,natomiast u mnie wyciera sie gumowy waz pod wlotem powietrza. I znalazlem, jeszcze miejsce obcierania wezyka ktory idzie do alternatora wbrew pozorom dosc mocno wyczuwalne wytarcie palcem.
Komentarz
-
-
Dzisiaj trochę pogrzebałem przy samochodzie, i nic tam ciekawego nie znalazłem, wygląda wszystko na ok
Natomiast trochę cieknie z turbiny(ostatnio wycierałem prawie 15tyś km temu więc chyba mało, nie kapie z tego itp), opona do łatania :evil: i klocki za niedługo z tyłu do wymiany
ostatnie 16 zdjęć
Komentarz
-
-
kowal 2002, myślałem że trochę więcej jest do zdarcia niż 1mm tak jak z przodu
no ale też tył jest cienki :|
już się rozglądam za tarczami ale do końca nie jestem pewien jaki rozmiar, bo z forum wynika że są dwa do 1.9 :?
AdamB, no właśnie też to zauważyłem, jak na razie nie widzę żeby ktoś miał tak samo
moja z odebrana 05.2007
na tym cienkim widać jak by jakaś dodatkowa koszulka była albo coś takiego założone
Komentarz
-
-
Witam,
Odnośnie tego przewodu co się przeciera w O2 1,9 TDI BJB,
U mnie najpierw włączał się wentylator chłodnicy na wyłączonym aucie,
Ostanio gaśnie podczas jazdy i nie chce odpalić,
Pozatym błędy czujnika temperatury paliwa i czujnika chłodziwa silnika - zwarcie,
Wiązke sprawdze jak tylko bede mógł.
Miał ktoś podobne objawy ??
Z góry dzięki.
Komentarz
-
Komentarz